Kastrace - MOJE ZKUŠENOSTI

09.02.2016 13:24

 

Miminko, rok a půl staré, kastrované ve třech měsících a přece jen vyrostl! Aneb nevěřte veterinářům všechno!! Jsou věci, které mohou být i jinak. Zde je povídání a foto mojích kočiček, jako důkaz o kastracích ve 12-ti až 14-ti týdnech.

    DASTY AS BANDINI,CZ - kastrace ve 12-tém týdnu, zde má 18 měsíců

 
Výhody? Kotě nebude podstupovat kastraci u kdejakého veterináře, chovatel má jistotu toho, že kastraci provedl specializovaný veterinář a né řezník. Kotě nebude sloužit k dalšímu množení, kotě nebude značkovat, mrouskat se. Nový majitel nemusí s kotětem absolvovat zdlouhavý proces pozdější kastrace (hladovky 12 - 24h, probouzení dva dny - zotavení i týden). Každý, když se rozhoduje, zda na toto přistoupit či ne, by si měl dát k sobě klady a zápory. A pro mě jednoznačně převažovaly klady nad zápory oproti pozdější kastraci. Nikoho nenutím kastrovat všechna koťata, ale chtěla jsem jen ukázat, že to jde, že kotě vyroste a je zdravé. Vadí mi ty nekonečné bludy veterinářů, kdy mě jedna veterinářka řekla, že mu nikdy nevyroste hlava a zůstane taková jakou měl ve 4 měsících. Což je samozřejmě naprostá blbost - viz foto.
 

          DEBIE ASI BANDINI,CZ (sestra Dastyho) 15 měsíců

Dasty As a Debie Asi, Charlí As, Jarvis Ed, Qwen, atd,atd všichni z mojí CHS, všichni kastrovaní kolem 12-tého týdne. Zde ve stáří kolem 16-ti měsíců až 1 roku  zde je vidět, že ranná kastrace na vzrůst nemá vliv.

 

Toto jsou fotky mých kastrovaných kočiček ve 12-13-ti týdnech. První dvě foto je druhý den po kastraci, další je při odchodu kočičky k novým majitelům. Po řezné ráně (po 12-ti dnech) ani památky. U MAMINKY SE VŠE LÉPE HOJÍ.

Druhá kočička Hedvička Daisy, byla fit po kastraci za tři hodiny. Tyto miminka to mnohem lépe snášejí, protože jsou mezi svými a nerozhodí je to.


 

 
 
 

 

 

Hedvička Daisy, v 10 hod. kastrace -  ve 12 h jsem ji dovezla domů, už byla vzhůru

 Ve 13 hod již chodila po pokoji, je tři hodiny po kastraci

 

Toto je po čtyřech dnech od kastrace

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

—————

Zpět


Kontakt

Ragdoll Bandini CZ, chovatel. stanice

Moravská Huzová
Štěpánov
78313 u Olomouce


+420.602 708 061