Informace pro majitele mých koťátek

16.09.2016 19:34

  Tento mail zásílám budoucím majitelům, všechny fotografie jsou přiloženy potom k tomuto mailu.

 

Zdravím,

ráda bych v tomto emailu, vám všem co si budete brát od nás koťátko, dala pár informací. Čím jsem krmila, co mají rádi a co se jim líbí.

Krmení nakupuji přes internet ze ZOOHITU, ne úplně vše, třeba granule beru jinde, ale také vše přes internet. Udělala jsem několik fotografíí s krmením, jsou tam konzervičky, které jim moc chutnaly. Já to brala ve velkém, vy si vyzkoušejte vzít třeba pár, až sami uvidíte, co nejvíc chutná. Dávám 3x denně, já říkám mokré, např. trošku z konzervy nebo lžíci syrov. masa. Denně jsem dávala 1x maso, střídala jsem kuřecí, krůtí a hovězí, které jsem měla vždy pár dní přemražené, to musí být, nebo jsem uvařila  1/2 kuře+ krůtí krk obrala, nakrájela na drobno, zalila vývarem a měla jsem na 3 dny (1x denně) v lednici. Vy třeba uvařte 1 celou nohu + křídlo, pro jedno kotě to je taky na 2-3 dny. Někdy jsem to smíchala s paštikou s konzervičky, to jim taky moc chutnalo, bylo to šťavnaté. Mléko kravské nesmí, je z toho průjem . Je lepší dávat jen kolik sní, bude lépe jíst, ale hlavně nebudete řešit problém z průjmem. Jen granule nechávám v misce celý den, třeba i na dvou místech. Granule jim moc chutnají,  Leonarda kitten + Leonardo jehněčí, všechny moje kočky je mají rády. Dávám vždy sebou  na vyzkoušení a pro první dny, i nějakou konzervičku . Mají z těchto granulí, hlavně Leonardo krásnou srst a pevné vyprazdňování, žádný průjem. Spousta koček, i tato koťátka mají raději tekoucí vodu ( jsou fontánky pro kočky), už jsem ji měla u koťátek a veliké kočky ji také mají. Celou ji vymývám po 5-6-ti dnech, běží 24 h.  Používáme kryté WC i u koťátek a stelivo mi nejvíce vyhovuje  Zverlit-zelený, krásně hrudkuje a nesmrdí ani za několik týdnů, jen vždy dosypu, je lepší vyšší vrstva, nelepí se to ke dnu. Vybírám hovínka 2x denně. V Zoohitu je k mání pohlcovač pachů (viz foto), je výborný, trošku posypat písek v záchodku 1x za 10 dní, a potom to co  vybírám vůbec nesmrdí. Na menší koťata mám růžové záchodky, všechny mám ze Zoohitu, ale velikým kočkám, hlavně 6,5 kg kocourům jsem musela vzít větší 66,5 cm délka, šedobílé - mají kvalitní pevný plast. https://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/391736.   I fontánku na vodu, tu velkou mám ze Zoohitu, mají různé druhy. Ta malá je obýváková dekorace, ale koťátkům moc slouží.

Koťátka potřebují v klidu hodně spát, potom krásně prospívají. Dávejte si pozor na různé káblíky od počítačů, televize a nabíječky, rádi to kousají. Pozor na sklokeramické plotýnky. Je na každém, jak si koťátko vychová. Ragdoll je velice učenlivá kočka, brzy pochopí, co nesmí. Jen je potřeba mít na pamněti, že je to ještě hloupoučké koťátko, které se teprve učí poznávat své okolí a " svět ". Když nejste doma, tak mu třeba vymezte jeden pokoj, kde musí mít WC, jídlo a vodu, hlavně ať to tam má bezpečné. Velice se bude těšit, jak ho po příchodu budete chovat a mazlit, to oni moc potřebují.

Já se budu moc těšit, že mi občas dáte zprávu jak se koťátku daří a jak prospívá.

Pokud budete mít dotazy, napište, pokud budu vědět, zodpovím Vám je.                          Ola  Škodová

 

—————

Zpět


Kontakt

Ragdoll Bandini CZ, chovatel. stanice

Moravská Huzová
Štěpánov
78313 u Olomouce


+420.602 708 061