Barvy Ragdollů v naší CHS

14.09.2016 11:48

Ragdoll se vyskytuje v následujících varietách, které se pak projevují jako variety různě barevných znaků:


 

Colorpoint - s odznaky. Maska, uši, tlapky a ocas mají být výrazně zbarvené a ladit s barvou těla. Náprsenka, hruď a břicho jsou světlé. Lehké stínování na těle a břichu - břišní flek je povolen. Ragdoll s tímto zbarvením nesmí mít žádné bílé skvrny. Nos a polštářky tlapek jsou tmavé jako barva odznaků.

Mitted - s odznaky s bílou. Znaky jsou stejné jako u colorpoint. Od brady, přes náprsenku, hruď se táhne celou spodní částí těla až k ocasu bílý nepřerušovaný pruh. Tlapky jsou vybarvené, ale musí mít bílé ponožky, přední jsou kratší, zadní delší - po patu. Polštářky na tlapkách jsou růžové. Bílé zrcadélko na nose se považuje za atraktivní. Od 1. 7. 07 jsou povoleny tmavé fleky na zadních ponožkách a bílé flíčky v oblasti nosu.


Bicolour - je nejvíce nápadná barevná varieta. Tmavé zbarvení uší, zad, ocasu a masky, na které musí být dobře ohraničené bíle obrácené V. Začíná na čele, táhne se přes nos, na zadní stranu brady, přičemž nesmí přesáhnout vnější hranu oka. Na zádech je povolen bílý flek. Nohy a břicho jsou bílé, bez tmavých fleků. Na uších a ocase nesmí být žádný bílý flek. Nos a polštářky tlapek musí být vždy růžové.  Bicolor se dle genetiky rozděluje na Bicolor true čili pravý bicolor, genetický kód S4s; Higt Mitted (HM) - genetický kód S2S2, vzhledově totožný s pravým bicolorem; Bicolor Mid High White (MHW) - genetický kód S4S2, bicolor s vyšším podílem bílé barvy; Bicolor Van/High White (HW) - genetický kód S4S4, bicolor s nejvyšším podílem bíle barvy.Lynx - s kresbou (varieta oficiálně uznaná od 1.1.2005). Tělo je světle hnědé, směrem k břichu a hrudi se barva zesvětluje, na těle je zřetelná kresba - pruhy a tečky. Na uších uprostřed je světlejší místo - tzv.otisk palce. Odznaky jsou sytě šedé s modrým nádechem se zřetelným světlejším pozadím. Nosík bývá růžový s šedým lemováním. Polštářky na tlapkách jsou šedé. Ostatní jako u variety colorpoint.  

V naší chovatelské stanici aktuálně najdete tyto barevné variety:

—————

Zpět


Kontakt

Ragdoll Bandini CZ, chovatel. stanice

Moravská Huzová
Štěpánov
78313 u Olomouce


+420.602 708 061